Het is geen schande meer om als man lekker te gaan shoppen. Het komt namelijk al vaker voor dat mannen ook een dagje voor zichzelf nemen om eens lekker een outfit bij elkaar te kiezen. We zijn in dit tijdperk daarom niet meer vies van de metroseksuele man, maar wat is er dan zoveel verandert? In dit artikel bespreken we hoe de moderne man herenkleding koopt en hoe mannen dat in het verleden deden. Een interessant weetje om tijdens het eten aan je vrouw eens grondig uit te leggen, waarom ook jij gewoon lekker kan shoppen!

Nu

Tegenwoordig zien we dat mannen vaker shoppen, dit komt door het grote aanbod aan winkels dat zich richt op mannen kleding. Voorheen zagen we vaak dat boetiekjes en winkelketens alleen vrouwen kleding verkochten en hadden ze een mannenafdeling, dan was deze zeker kleiner dan de vrouwen afdeling. In sommige winkels is dit nog steeds het geval, maar winkels zoals de Mango en de H&M, maar ook de Sting hebben afdelingen en soms hele winkels die alleen gericht zijn op mannen. Hierdoor is de variatie in mannenkleding ook groter geworden en gaat de modewereld van mannen ook vooruit. Tevens kan de man met de opkomst van het internet nu ook online kleding kopen, denk bijvoorbeeld aan een winkel zoals suitable, waar de alledaagse man zich kan keren tot een winkel met veel opties.

Vroeger

Vroeger had de man het zeker anders tijdens het shoppen voor kleren, alles werd namelijk op maat gemaakt en was er niet veel variatie. Men liep in de stijl die toen in de mode was en had misschien verschillende pakken in verschillende kleuren. Natuurlijk zagen we vroeger wel een man in pak en een man in werkkleding, maar een man in casual kleding of tegenpolen in kledij zagen we niet zoals nu.