tule stof

Wil je tule stof kopen? Neem dan een kijkje op de website royallook.nl. Royal Look heeft een breed assortiment aan tule stoffen, wel ruim 50 verschillende. Bijvoorbeeld bruidstule in verschillende kleuren tinten speciaal voor een mooie droomjurk. Bruidstule is ook een handige stof voor decoratie te gebruiken.

tule stof

Historie van tule

De tule stof komt uit Frankrijk en is vernoemd naar de Franse stad Tulle. Vroeger werd de tule stof gebruikt voor balletkleding in Parijs, nu wordt er nog steeds gebruik gemaakt van de stof in danskleding, daarnaast ook veel voor bruidskleding en feestkleding. Daarnaast wordt tule vaak gebruikt als decoratiemateriaal in huis en kun je het gebruiken als klamboe voor tegen de muggen. De stoffen tule en kant lijken erg op elkaar, maar er zijn verschillen tussen de stoffen namelijk dat tule meestal een honingraat patroon heeft en kant meer borduursels in verschillende patronen.

Tule stof verwerken

De tule stof is zeer licht, daarom rafelt het snel wanneer je onzorgvuldig knipt. Het beste kan je de stof omzomen tijdens het verwerken. Ook is aan te raden om tule stof niet te markeren met krijt, maar de stof direct langs het patroon te leggen en deze netjes af te knippen. Aangezien tule stof losjes geweven is, hangt de steek af van de andere stof waar je de tule aan wilt naaien. Je hebt geen speciale naalden nodig om tule stoffen te naaien. De stof kan je het beste met de hand wassen en aan de lucht laten drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *